Zapečené jáhlové noky s brokolicí, lososem a ricottou

69
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1 balení jáhlového těsta Nominal
1 brokolice
150 g lososa
125 g ricotty
1 vejce
špetka himalájské růžové soli

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu připravíme jáhlové těsto a mezitím, co odpočívá, rozpálíme troubu na 200°C a dáme vařit vodu jak na noky, tak i na brokolici.
    Brokolici omyjeme, okrájíme košťály, natrháme na drobné hlavičky a dáme jí do jemně osolené vody vařit na cca 5 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Z odpočatého jáhlového těsta si vyválíme hada, kterého nakrájíme na špalíčky a dáme je do druhého hrnce s jemně osolenou vodou vařit přibližně na 5-7 minut.
    Teď přijde řada na lososa, kterého si nakrájíme na drobné kousíčky. Ricottu si v menší misce smícháme s vejcem a připravíme si tak zálivku.

  3. Jakmile jsou noky uvařené, scedíme je a vrátíme zpátky do hrnce. Jakmile je uvařená brokolice, scedíme jí a přidáme k nokům do hrnce, přidáme tam i nakrájeného lososa. Vše společně pořádně zamícháme, nasypeme do zapékací mísy a dáme péct na 200°C přibližně na 7 minut. Po uplynulých 7 minutách směs zalijeme ricottou s vejcem, ztlumíme troubu na 170°C a dáme dopéct do zlatova ještě 15-20 minut.

Poznámka od kuchařky

Polotovarům neholdujeme, nekupujeme je, ale odebírala jsem nějakou dobu „zdravé“ balíčky z webu zajicivkrabici.cz, tak jsem se dostala k jáhlovému těstu od Nominalu a musím říct, že někdy neni na škodu mít takovou věc po ruce i když samozřejmě domácí je domácí .