
- reklama -
Suroviny
cca 11 ks
- 200 g očistěných jahod
- 150 g banánu – dužiny
- 250 g (ml) vody
- 15 g vanilkového pudinku – prášku
- 60 g krupicového cukru – dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozšleháme pudinkový prášek, přidáme cukr a za stálého míchání připravíme běžným způsobem pudink, který necháme cca 3 minuty provařit. Pak ho necháme vychladnout. Pokud spěcháme, tak třeba použijeme studenou vodní lázeň.
-
Jahody překrojíme, banán nakrájíme na kousky, přidáme pudink a vše rozmixujeme. Použila jsem sekáček potravin.
-
Vzniklou směsí naplníme nanukové formy, vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit.
Poznámka od kuchařky
Počet kusů závisí na velikosti formiček. Použila jsem formičky o objemu 60 ml měřeno úplně po okraj, ale směsi se dává trochu méně. Měla jsem 11 kusů.
Nanuky jdou lehce vyjmout po krátkém ponoření formiček v horké vodě.
Kuchařka: Merylas