
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 5 vajec
- 200 g moučkového cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 7 PL studené vody
- ¾ prášku do pečiva
- 3 PL kakaa
- čokoládová poleva
- Krém:
- 500 g jahod
- 1 jahodový pudink
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený papírem na pečení. Do druhé poloviny vmícháme kakao a rozetřeme na světlé těsto.
-
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Po vychladnutí potřeme krémem. Zdobíme dle vlastní fantazie. Postříkáme rozpuštěnou čokoládou nebo polijeme želatinou. Po ztuhnutí pokrájíme na řezy.
-
Krém: 500 g jahod povaříme na kaši, v trošce vody rozmícháme jahodový pudink, vlijeme do jahodové kaše, opět povaříme a necháme vychladnout. Utřeme máslo s cukrem do pěny a pomalu zašleháváme vychladlou jahodovou kaši.
Kuchařka: Bahula