
- reklama -
Suroviny
- 750 g brambor
- 1 větší cibule
- 1/2 menší hlávky celeru
- lžíce másla
- lžíce oleje
- smetana podle potřeby
- sůl
- mletý kmín
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na drobno, očištěný celer na drobné hranolky. (julien)
-
Máslo rozpustíme s olejem. Cibuli a celer společně opékáme do křupava a zlaté barvy. Uvařené brambory scedíme a na dně necháme malinko vody. Rozšťoucháme.
-
Osmaženou cibuli a celer už jen vařečkou přimícháme. Nakonec vmícháme pažitku a podle potřeby smetanu, ale nemusí být. Jsou výborné i bez.
Poznámka od kuchařky
Podáváme jako samostatný pokrm, třeba se salátem, nebo jako přílohové. Je dobré smažit celer těsně před podávaním, pak už měkne, ale na chuti to neubere.
Kuchařka: mika59