Šťouchané brambory s cibulkou a křupavým celerem

274
- reklama -

Suroviny

750 g brambor
1 větší cibule
1/2 menší hlávky celeru
lžíce másla
lžíce oleje
smetana podle potřeby
sůl
mletý kmín
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na drobno, očištěný celer na drobné hranolky. (julien)

  2. Máslo rozpustíme s olejem. Cibuli a celer společně opékáme do křupava a zlaté barvy. Uvařené brambory scedíme a na dně necháme malinko vody. Rozšťoucháme.

  3. Osmaženou cibuli a celer už jen vařečkou přimícháme. Nakonec vmícháme pažitku a podle potřeby smetanu, ale nemusí být. Jsou výborné i bez.

Poznámka od kuchařky

Podáváme jako samostatný pokrm, třeba se salátem, nebo jako přílohové. Je dobré smažit celer těsně před podávaním, pak už měkne, ale na chuti to neubere.