
- reklama -
Suroviny
- Cupcake:
- 280 – 300 g mouky
- 1 PL prášku do pečiva
- 90 g másla pokojové teploty
- 2 větší vejce
- 250 ml sodovky
- 50 – 120 g cukru
- kůra z 1 bio citronu
- Lemon curd:
- 4 žloutky
- 70 g třtinového (nebo hnědého) cukru
- 70 ml citronové šťávy
- 50 g másla
- kůra ze 2 bio citronů velmi jemně nastrouhaná (ne bílé – krém by byl hořký)
- 1 31% šlehačka
Postup přípravy receptu
-
Cupcake:
Suchou a mokrou část míchejte každou zvlášť, potom promíchejte dohromady. Dejte do 12ti košíčků na cupcake a upečte v předehřáté troubě na 180°C cca 15 – 20 min. -
Lemon curd:
Nastrouhejte citrony, všechny suroviny smíchejte a zahřívejte ve vodní lázni tak dlouho, dokud nezhoustne do konzistence kaše. Může se hned použít nebo dát do skleničky a v lednici vydrží 14 dnů. -
Vychladlé cupcake vydloubejte kávovou lžící, naplňte vychladlým citronovým krémem, nazdobte šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Maja Motti









