- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 5 středních rajčat
- 1 střední cibule
- 2 papričky jalapeňo nebo asi dvě velké lžíce nakládaných jalapeňos
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky čerstvého koriandru
- 1 limetka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Všechno nakrájíme. Rajčata nejdřív na polovinu, pak čtvrtiny a nakonec napříč na drobnější kousky. Cibuli najemno. Papričky nadrobno, pokud máte čerstvé, zbavte je semínek i klasických žilek. Česnek prolisujeme, čerstvý koriandr nasekáme nadrobno.
-
Všechno smícháme. Doporučuje se přidat i nastrouhanou kůru limetky, ale pokud s tím máte problém, můžete kůru vypustit. Z limetky vymačkáme šťávu a nalijeme na salát. Opepříme a osolíme. Ještě dobře promícháme a dáme vychladit.
-
Můžeme podávat samostatně nebo s kukuřičnými chipsy, případně jako součást náplně tacos. Ale raději si připravte k přikusování alespoň bílé pečivo, třeba bagetku, salát je opravdu dost ostrý.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: mojetara