
- reklama -
Suroviny
12 ks
- 250 g hladké mouky
- 200 g bílé čokolády
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 80 g hodně změklého másla
- 80 g cukru
- 2 vejce
- 200 g zakysané smetany
- 50 ml vaječného likéru
- asi 4 lžíce mléka
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nasekáme nožem na malé kostičky a 60 g si odložíme stranou.
V jedné míse smícháme mouku se sodou, kypřícím práškem a 140 g nasekané čokolády. -
Ve druhé míse rozmícháme máslo s cukrem a pak přimícháme vejce, zakysanou smetanu, likér a mléko.
Tuto prošlehanou směs vlijeme do mouky a krátce promícháme, až vznikne hustější těsto. -
Těsto rovnoměrně rozdělíme do muffinového plechu, vyloženého papírovými košíčky.
Povrch těsta posypeme odloženými kostičkami čokolády.
Pečeme asi 15 minut při 200°C.
Kostičky čokolády navrchu zkaramelizují a dostanou příchuť mléčných karamelek.
Kuchařka: Angel 666