Marinovaná červená řepa II

197
- reklama -

Suroviny

3 červené řepy (velké asi jako tenisový míček)
2 lžíce oleje
1 lžíce medu
1-2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce balsamika
2 cm čerstvého zázvoru
1 lžička tymiánu
3 hřebíčky
sůl
pepř
hrst lískových oříšků
2 hrsti polníčku

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu očistíme a ve slupce uvaříme doměkka (asi 30-45 minut). Uvařenou necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo malé kostičky.

  2. V hrnci smícháme olej, med, cukr, balzamiko, jemně nastrouhaný zázvor, tymián, hřebíček, sůl a pepř a prohřejeme, až se cukr rozpustí a vznikne hustá marináda. Přidáme nakrájenou řepu a za občasného zamíchání 5 minut prohříváme. Poté přiklopíme pokličkou, stáhneme z plotýnky a necháme pod pokličkou pomalu vychladnout.

  3. Podáváme s čerstvým zeleným salátem (nejlepší je polníček nebo rukola) a posypané nasekanými lískovými oříšky.

Poznámka od kuchařky

Suroviny na marinádu jsem nakombinovala z několika receptů a výsledek opravdu stojí za to.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.