Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí stehenní řízky
- 8 plátků anglické slaniny
- 1-2 zelené pálivé papriky
- 2 lžičky hořčice
- 2 vejce
- 2 lžičky hladké mouky
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- sůl
- pepř
- 2 lžíce rostlinného oleje
- kousek másla
- 3 vařené brambory
- hladkolistou petrželku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a posypeme na kolečka nakrájenou paprikou zbavenou semínek. Okořeníme špetkou oregana. Pak zabalíme do plátků anglické slaniny. (Řízek položíme na tři plátky, čtvrtý položíme kolmo přes řízek a plátky ohneme.)
-
Rozehřejeme lžíci oleje a řízky opečeme na střední teplotě z obou stran. Stačí 3 minuty z každé strany. Pak je namočíme do těstíčka z rozšlehaných vajec, které jsme osolili, přidali tymián a mouku. Pak opět opečeme a znova ještě jednou namočíme do těstíčka a opět opečeme. Pokaždé stačí 2 minuty z každé strany. Řízky uchováme v teple.
-
Ve stejné pánvi rozehřejeme lžíci oleje s kouskem másla a opečeme na osminy nakrájené vařené brambory. Stačí 5 minut.
-
Podáváme s opečenými bramborami, posypané nasekanou petrželkou a s ředkvičkovým dipem. Pro ozdobu i doladění chutě můžete přidat nakrájené rajče. Brambory a rajče jemně osolíme.
Poznámka od kuchařky
Krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/kureci-rizek-s-tajem…