- reklama -
Suroviny
2 porce
- 400 g dvakrát umletého vepřového masa
- 1 žloutek
- hrst najemno nasekané petrželky
- 1 lžička drceného sušeného rozmarýnu
- 1/2 lžičky citronového pepře
- 1 lžíce škrobové moučky
- 2 lžíce strouhanky
- sůl
- několik lžic oleje
- 1 palička oloupaných stroužků česneku
- stonky rozmarýnu
- špejlata se špičkou
Postup přípravy receptu
-
Maso dobře vymícháme se žloutkem. Přidáme ostatní přísady a necháme cca 30 minut v chladu odležet.
-
Poté mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, které obalujeme v oleji a napichujeme na špejli. Proložíme je snítkami rozmarýnu a několika stroužky česneku (ten se hůře napichuje, proto jsou lepší špičaté špejle).
-
Špízy grilujeme na mírném ohni…
Podáváme například s opečenou bagetkou potřenou bylinkovým máslem…
Kuchařka: Petra Benesova