- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí stehenní řízky
- 1 vejce
- 1 lžíci smetany nebo mléka
- 1 lžička kremžské hořčice
- 1 stroužek utřeného česneku
- pepř
- sůl
- Na obalení:
- hladká mouka
- 3/4 hrnku strouhanky
- 50-80 g tvrdého strouhaného sýru
- 1 lžička mleté papriky
- vaše oblíbené bylinky – dala jsem petrželku
- trochu oleje
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Odložíme a nachystáme na obalování.
-
Vejce rozšleháme s hořčicí, smetanou a česnekem. Strouhanku smícháme se sýrem a paprikou.
-
Řízky obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Na plech s pečícím papírem rozetřeme trochu oleje. Maso uložíme a lehce shora potřeme olejem.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut přikryté alobalem. Po té odkryjeme a dalších 15-20 minut(podle velikosti masa) dopečeme na barvu. Řiďte se zkušeností svoji trouby.
Poznámka od kuchařky
Když mi zbude ochucená strouhanka, dám ji do dózy s víkem a uložím v lednici. Pak ji spotřebuji třeba do karbanátků nebo drožďové pomazánky.
Kuchařka: mika59