Portobello plněné šunkou, Nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry

121
- reklama -

Suroviny
2 porce

6 kusů portobella
100 g Nivy
2-3 lžíce smetany 12%
50 g šunky
zelená petrželka
olej
vepřová játra podle libosti

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony vydlabeme, aby nám vznikla „mistička“.

  2. Do kastrůlku dáme pár kapek oleje, přidáme na malé kostičky nakrájené nožičky žampionů a na mini kostičky nakrájenou šunku. Pak přidáme 2-3 lžíce smetany 12% a všechno částečně rozvaříme. Ve směsi by ještě měly zůstat kousky Nivy. (nesolíme, Niva je slaná) Nakonec jsem přidala trochu nasekané zelené petrželky.

  3. Vzniklou směsí jsem naplnila portobella a dala do vyhřáté trouby zapéct na 200 stupňů asi na 15 min. K tomu jsem měla restovaná vepřová játra

Poznámka od kuchařky

Můj experiment 🙂

Jako příloha by určitě byly vhodné i brambory, jakkoliv upravené ..