
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 10 vajec
- 6 lžic Xylitolu
- 4 PL rozpuštěného másla
- 250 g mandlové mouky
- 2 PL prášku do pečiva
- Krém:
- 2 tvarohy
- 1 šlehačka
- 100 g másla
- Xylitol dle chuti
- želatina – suroviny dle návodu, cukr nahradím Xylitolem
- jahody
Postup přípravy receptu
-
Vyšlehám žloutky s Xylitolem a zvlášť sníh z bílků.
Ke žloutkům přidám ostatní suroviny a nakonec opatrně vmíchám sníh. -
Vymažu boky dortové formy (26 cm), na dno dám pečící papír. Peču na 180 stupňů cca 1 hodinu (vyzkouším špejlí). Nechám zchladnout a připravím krém.
-
Ušlehám šlehačku a zvlášť tvaroh s máslem a xylitolem. Přidám šlehačku a pár rozmačkaných jahod.
Dort proříznu, natřu vnitřek i vrch a dám vychladit.
Pokladu jahodami a nahoru dám želatinu.
Kuchařka: hemriettas