
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 10 lžic podmáslí
- 9 lžic slunečnicového oleje
- 250 g měkkého tvarohu
- 2-3 lžíce rumu
- kůru z 1/2 citrónu
- rozinky
- Na potření:
- 1 žloutek
- 2 lžíce podmáslí
- Na posypání:
- mandlové lupínky
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. To rozdělíme na tři stejné části a z každé vyválíme dlouhý váleček. Válečky zapleteme do copu.
Cop vložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 15 minut do trouby vyhřáté na 180°C. -
Žloutek dobře prošleháme s podmáslím.
Po 15 minutách plech vyndáme z trouby, cop potřeme žloutkovou směsí a posypeme perlovým cukrem nebo mandlovými lupínky.
Plech vrátíme do trouby a ještě asi 20 minut dopékáme dozlatova.
Kuchařka: Angel 666