- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg vepřového bůčku bez kosti, bez kůže
- 4 PL cukru
- 4 PL soli
Postup přípravy receptu
-
Bucek obalime ve smesi cukru a soli a v potravinove folii v pekacku nechame prez noc odlezet.
-
Druhy den vylejeme vodu, kterou maso pustilo, a neprikryte peceme v troube vyhrate na 200°C hodinu. Potom snizime teplotu na 120°C a peceme dalsi hodinu a ctvrt.
-
Maso nakrajime na tenke platky a jime s prilohou dle chuti. Ja uprednostnuji jen tak.
Poznámka od kuchařky
V puvodnim receptu od www.cuketka.cz je uvedeno 230 stupnu. Mne a nekolika lidem, co bucek pekli, se uplne spalil a zadelali jsme si totalne troubu. Na tech 200 uplne staci.
Kuchařka: aachje