Bůček momofuku

116
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg vepřového bůčku bez kosti, bez kůže
4 PL cukru
4 PL soli

Postup přípravy receptu

  1. Bucek obalime ve smesi cukru a soli a v potravinove folii v pekacku nechame prez noc odlezet.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhy den vylejeme vodu, kterou maso pustilo, a neprikryte peceme v troube vyhrate na 200°C hodinu. Potom snizime teplotu na 120°C a peceme dalsi hodinu a ctvrt.

  3. Maso nakrajime na tenke platky a jime s prilohou dle chuti. Ja uprednostnuji jen tak.

Poznámka od kuchařky

V puvodnim receptu od www.cuketka.cz je uvedeno 230 stupnu. Mne a nekolika lidem, co bucek pekli, se uplne spalil a zadelali jsme si totalne troubu. Na tech 200 uplne staci.

http://www.cuketka.cz/?p=3732