
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa bez kůže
- Marináda:
- 2 g nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce sojové omáčky (Kikkoman)
- na špičku nože mletého chilli
- ¼ lžičky mletého koriandru
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžíce limetové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- Arašídová omáčka:
- ½ cibule
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce jemného arašídového másla (50 g)
- 2 lžičky citronové šťávy
- 100 – 120 ml kokosového mléka (v plechovce)
- 1 čajová lžička sojové omáčky
- 1 lžička třtinového cukru
- špetka mletého chilli
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájejte podélně na silnější pruhy.
-
V misce smíchejte suroviny na marinádu a maso s marinádou promíchejte. Vložte přikryté fólií na dvě hodiny do lednice.
-
Alespoň půl hodiny před grilováním vložte špejle do vody.
-
Cibuli nakrájejte najemno. V rendlíku rozpalte olej a cibuli pozvolna restujte do zlata. Přidejte další suroviny na omáčku a prohřejte.
-
Maso napíchněte na špejli a z obou stran ogrilujte dozlatova. Bude to trvat jen pár minut.
-
Na talíři můžete posypat jarní cibulkou a arašídy.
Poznámka od kuchařky
Tento i další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/kureci-satay-s-arasidovou-…
Kuchařka: Vareniste.cz









