
- reklama -
Suroviny
Podle velikosti kousků
- 1 kapr
- 1/2 citronu
- sůl, mletý pepř
- čerstvý tymián
- hladká mouka
- máslo
- 1 vejce
- 50 g Eidamu 40%
- 1 lžička sekané petrželky
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme nasekaným tymiánem a dáme do chladna odležet. Poté ho poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme. Opečeného kapra dáme do pekáčku, na každý kousek dáme plátek másla, vložíme do trouby, nastavíme „horkovzduch“ a na 180°C dozlatova dopečeme.
-
Tvrdý sýr nastrouháme na jemno a dáme do mističky. Přidáme vejce, nasekanou petrželku, sůl, mletý pepř a prošleháme. Vyndáme pekáček a na každou porci dáme lžící část směsi. Dáme ještě chvíli zapéct, ale ne na dlouho, aby se směs nevysušila.
Poznámka od kuchařky
Část opečeného kapra nechám bez sýrového těstíčka, každému dám to, co má rád.
Kuchařka: Jaromira18