
- reklama -
Suroviny
- 250 g bulguru
- 2 menší lilky
- 1-2 lžičky chilli pasty
- 4 stroužky česneku
- 1 větší cibule
- 1/2 lžičky mletého koriandru (nebo lístky čerstvého)
- 2 hrsti baby špenátu
- hladkolistá petrželka
- 1 vrchovatá lžíce Solamylu
- sůl
- olej na smažení
- na 2. verzi – několik vyzrálých rajčat
Postup přípravy receptu
-
Bulgur uvaříme podle návodu a necháme vychladnout.
Lilky oloupeme a nakrájíme. Vložíme do mixéru, přidáme stroužky česneku a rozmixujeme. -
V míse smícháme bulgur s rozmixovanými lilky s česnekem, jemně pokrájenou cibulí, baby špenátem, petrželkou, dochutíme koriandrem, chilli pastou a solí. Přidáme lžíci (případně i o trochu víc) Solamylu, prohněteme rukou, vytvoříme malé bochánky a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce.
-
2. verze : připravenou směs dáme do vymazané zapékací misky, poklademe plátky rajčat a dáme zapéct do trouby – na cca 180°
Poznámka od kuchařky
Inspirace “ Vegetariánská kuchařka“, mírně pozměněno.
Kuchařka: maris