Německý salát z uzeniny (Fleischsalat)

53
- reklama -

Suroviny

Stejné množství všech surovin:
uzenina Fleischwurst* (nebo kvalitní měkký salám)
kyselé okurky
majonéza

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou uzeninu nakrájíme na tenké nudličky.


    Zobrazit celý recept

  2. Okurky nakrájíme na tenké nudličky, vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu a společně s majonézou přidáme k nakrájené uzenině.

  3. Promícháme a dáme na několik hodin odpočinout do lednice.

Poznámka od kuchařky

Klasický salát, který v Německu vyrábí a prodává skoro každé řeznictví, uzenářství.

Podle mě je salát lepší, nechá-li se v lednici rozležet do druhého dne.

*Použil jsem Schinkenfleischwurst zakoupený v Lidlu viz. foto, ale nevím jestli ho prodává i Lidl v ČR.

Zdroj: http://www.chefkoch.de/rezepte/989911204216460/Fle…