Lívance z ječné mouky

63
- reklama -

Suroviny
přibližně 15 malých lívanečků

1 hrnek ječné celozrné mouky – 250 ml
1 hrnek podmáslí
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
trošku soli
1 vanilkový cukr
1 polévková lžíce krupicového cukru
olej, nebo přepuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a oba cukry, promícháme a přidáme podmáslí, vejce a vymícháme hladké těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozpálíme pánev a na přepuštěném másle, nebo na oleji smažíme malé lívanečky.

  3. Podáváme posypané moučkovým cukrem smíchaným se skořicí, nebo polijeme javorovým sirupem. Můžeme přidat ochucenou zakysanou smetanu.

Poznámka od kuchařky

Recept je z letáčku, který jsem si vzala v prodejně, kde jsem mouku kupovala.