Malinová šťáva

84
- reklama -

Suroviny
4 litry

3 kg malin
2 litry studené vody
šťáva ze dvou citrónů
1,5 kg cukru (možno přidat podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Maliny rozmačkáme, zalijeme studenou vodou, přidáme citronovou šťávu, zakryjeme a necháme 48 hodin odstát.

  2. Pak překapeme šťávu přes plátýnko a promícháme ji s cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, rozlijeme šťávu do čistých, suchých sklenic.

  3. Dá se sterilovat, ale já jsem ji dala do lednice a za pár dní už nebyla.

Poznámka od kuchařky

Receptík jsem našla u jedné paní Kateřiny a hned jsem ho vyzkoušela, nikdy jsem takto šťávu neděla i když si pamatuji, že to mamka s babičkou dělaly, když jsem byla ještě malá holka.