Vepřové kotlety bez kosti na paprikách a rajčatech

104
- reklama -

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
pepř
hrubá sůl
olej
2 zelené papriky
2 rajčata
uzená sypká paprika
1 větší cibule
olej
medvědí česnek
vývar z kostí

Postup přípravy receptu

  1. Maso kuchyňsky upravíme, nařízneme na stranách na několika místech tak, aby se nekroutilo.


    Zobrazit celý recept

  2. Posypeme hrubou solí, hustě zasypeme uzenou paprikou, zakapeme olejem a prosypeme nasušeným medvědím česnekem. Necháme cca 2 hodiny uležet.

  3. Na oleji orestujeme dozlatova cibulku, přidáme naklepané, opaprikované, osolené a opepřené kotlety, vše orestujeme ze všech stran a dáme do stranou do tepla. Kotlety takto upravené, vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vývarem a dusíme v troubě, přikryté druhou nádobou – doměkka. Ke konci dušení, přidáme proužky zelených paprik a plátky rajčat a dál dusíme doměkka. Nakonec vše podle chuti dosolíme. Sos nezahušťujeme, se zeleninou je sos přece jen nejlepší přírodní. Podáváme s vařeným bramborem.