Smetanové kysané zelí s bramborami

91
- reklama -

Suroviny

500 g kysaného zelí
5-6 brambor
100 ml smetany na šlehání
1 cibule
2 lžíce cukru
2 lžíce hl. mouky
lžíce másla
mléko podle potřeby
sůl
pepř
3 kuličky nového koření
bobkový list
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky a dáme vařit do vody se solí a kmínem. Zelí překrájíme na menší kousky. Dáme vařit i s nálevem a kořením do měkka. Necháme ho spíše dusit, aby tam nebylo moc vody. Občas promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli. Zasypeme cukrem. Až se cukr rozpustí, přidáme mouku, krátce zarestujeme a zalijeme mlékem. Cibulovou jíšku přidáme k zelí a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu.

  3. Uvařené brambory smícháme se zelím a dochutíme solí, pepřem, případně dosladíme. Podáváme jako bezmasé jídlo, ale určitě by se k tomu hodil třeba přírodní vepřový plátek.