
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1 větší kedlubna (260 g čisté váhy) + středové listy
- 160 g oloupaných syrových brambor
- sůl dle potřeby
- 1 l zeleninového vývaru nebo 1 l vody + 2 zarovnané lžičky Podravky Natura
- 450 ml mléka
- 10 g másla
- petrželka
- krutony z bílého pečiva
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou kedlubnu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, středové lístky nakrájíme najemno a dáme povařit do zeleninového vývaru. Pokud nemáme vývar, použijeme vodu s Podravkou, nejlépe domácí. Přisolíme dle potřeby.
-
Následně přidáme jemně nastrouhané brambory a mléko, vše ještě krátce provaříme, ochutnáme, pokud je třeba, přisolíme. Po vypnutí přidáme plátek másla .
-
Podáváme s krutony a sekanou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Lehká, obyčejná, nenáročná a rychle připravená polévka.
Kuchařka: Merylas