Kedlubnovo-bramborová rychlá polévka s mlékem

58
- reklama -

Suroviny
5 porcí

1 větší kedlubna (260 g čisté váhy) + středové listy
160 g oloupaných syrových brambor
sůl dle potřeby
1 l zeleninového vývaru nebo 1 l vody + 2 zarovnané lžičky Podravky Natura
450 ml mléka
10 g másla
petrželka
krutony z bílého pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou kedlubnu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, středové lístky nakrájíme najemno a dáme povařit do zeleninového vývaru. Pokud nemáme vývar, použijeme vodu s Podravkou, nejlépe domácí. Přisolíme dle potřeby.

  2. Následně přidáme jemně nastrouhané brambory a mléko, vše ještě krátce provaříme, ochutnáme, pokud je třeba, přisolíme. Po vypnutí přidáme plátek másla .

  3. Podáváme s krutony a sekanou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Lehká, obyčejná, nenáročná a rychle připravená polévka.