
- reklama -
Suroviny
6-8 porcí
- 0,5 l silného kuřecího vývaru
- 1,5 l vody
- 5 brambor (středně velké)
- 10 stroužků česneku (kdo nemá rád silnou česnečku, dá méně)
- slanina
- sůl
- pepř
- 1 polévková lžíce oregana
- sýr
- chléb
Postup přípravy receptu
-
Přivedeme k varu vodu s kuřecím vývarem. Mezi tím si očistíme brambory a nakrájíme je na malé kostičky. Až se vývar s vodou začne vařit, přidáme nakrájené brambory.
-
Utřeme česnek se solí.
Nakrájíme na kostičky slaninu a osmahneme na pánvi, aby nám krásně pustila tuk a byla lehce křupavá. -
Když jsou brambory skoro měkké, přidáme česnek a slaninu i s tukem a vaříme ještě cca 5 minut. Přibližně minutu před koncem přidáme ještě oregano, které polévce dodá skvělou chuť, osolíme a opepříme dle chuti.
-
Při servírování dáme na talíř nejprve nastrouhaný nebo nakrájený sýr, pak zalijeme polévkou a nakonec ozdobíme nasucho osmaženými kousky chleba.
Kuchařka: Klejtopajda