Houbový krém s vínem

42
- reklama -

Suroviny
4 porce

200 g hub
50 – 100 g másla
2 jarní cibulky
300 ml dezertního vína (Madeira)
500 ml zeleninového vývaru
250 ml šlehačky
2 žloutky
sůl
pepř
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme na kostičky cibulku a na rozpuštěném másle restujeme dozlatova.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme na větší kostky nakrájené houby a restujeme. Nesolíme, aby houby nepustily vodu. Když jsou houby orestované, odendáme si pár kousků na ozdobu.

  3. Zbytek zalijeme vínem a vývarem. Dusíme cca 15 minut (dokud nejsou houby měkké).

  4. Pak si rozmícháme žloutky se šlehačkou a za stálého míchání pomalu vlijeme do polévky.

  5. Vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladkého krému.

  6. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

  7. Při servírování dozdobíme orestovanými houbami a petrželkou

  8. Podáváme s nasucho opečeným toustíkem, nebo škvarkovou plackou.

Poznámka od kuchařky

Recept od paní Štěpánky Krausové.