
- reklama -
Suroviny
- 4 větší cukety
- 400 g dobré uzeniny (měkkého salámu)
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
- 1 menší plechovka rajského protlaku
- 250 ml smetany ke šlehání
- olej
Postup přípravy receptu
-
Starší větší cukety oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dáme je do hrnce, přilijeme asi 2 lžíce vody a chvilku podusíme. Pak přebytečnou tekutinu slijeme.
-
Na rozehřátý olej vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, zasypeme ji paprikou a přidáme salám nakrájený na kostičky. Lehce ho opečeme, přidáme připravenou cuketu a rajský protlak. Osolíme, opepříme a podusíme. Nakonec zalijeme smetanou, ještě necháme přejít varem a vypneme.
Podáváme s chlebem
Poznámka od kuchařky
Recept je z kuchařky herečky Jany Štěpánkové Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová
Kuchařka: Angel 666