- reklama -
Suroviny
- 150 g mořský koktejl (vakuované)
- 1 šalotka nakrájená na drobno
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku na plátky
- lžíce rybí omáčky
- lžíce sladké chilli omáčky
- lžička citronové šťávy
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- sůl
- pepř
- —
- 4-5 plátků bílé bagety nebo ciabatty
Postup přípravy receptu
-
Mořské plody propláchneme teplou vodou. Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme plody a restujeme. Přimícháme omáčky, šťávu a zázvor. Dusíme cca 6-8 minut.
-
Bagetu opečeme na sucho na pánvi nebo v toustovači. Hotovou pokapeme olivovým olejem. Hotové plody dochutíme solí a pepřem. Bagetu obložíme hotovými mořskými plody. Ihned podáváme.
Kuchařka: mika59