
- reklama -
Suroviny
- balíček dětských piškotů
- borůvky (nebo jiné drobné ovoce čerstvé nebo mražené)
- 1 tučný tvaroh ve vaničce
- 1 pomazánkové máslo ( 200 g )
- 200 g hustého bílého jogurtu
- 1 smetana ke šlehání ( nebo šlehačka v prášku+ 100 ml mléka)
- 1 Galaretka – zde Rubínová (Tesco), ale mají je i v Lidlu pod názvem Želatina s ovocnou příchutí
- 200 ml vody
- cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Do vhodné formy, nejlépe rozevírací dortové, nasypeme vrstvu piškotů tak, abychom pokryli celé dno. Na piškoty nasypeme ovoce a v případě použití kyselejších druhů ( např.rybíz) mírně zasypeme cukrem.
-
V odměřeném množství vody připravíme podle návodu Galaretku a necháme vychladnout.
-
V míse ušleháme společně tvaroh, pomazánkové máslo, jogurt a smetanu (popř. šlehačku v prášku a mléko) a za stálého šlehání přiléváme tenkým pramínkem vychlazenou želatinu.
Podle chuti dosladíme a nalijeme na piškoty s ovocem. -
Dáme do lednice nejméně na 3 hodiny ztuhnout.
Dozdobíme čerstvým ovoce, šlehačkou, čokoládou…nakrájíme na řezy a mlsáme!:-)
Kuchařka: Danca