- reklama -
Suroviny
- 500 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 150 g libovolné na kostičky pokrájené uzeniny
- 80 g domácí čerstvé strouhanky
- 200 ml mléka
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 2 snítky nasekaného libečku
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme se sodou, přidáme pokrájenou uzeninu, bylinky, jedno vejce, mléko a strouhanku. Zamícháme. Těsto necháme asi 8 minut odpočinout.
-
Mokrou rukou uděláme dvě šišky a dáme je vařit do vroucí osolené vody na dobu cca 25 minut. Knedlíky hodně naběhnou, takže podle velikosti je pak povařte cca 28 minut.
Poznámka od kuchařky
Když by se nenašla doma houska na knedlík, což se mi stalo o víkendu, zkuste strouhanku. Nám chutnalo moc.
Kuchařka: Ivace64