
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1/4 čerstvé okurky (nakrájet)
- 10 mini rajčátek (na čtvrtky)
- plechovka 300 g bílých velkých fazolí (z té dvě vrchovaté lžíce)
- plechovka 300 g sladké kukuřice (z té dvě vrchovaté lžíce)
- 1 vrchovatá lžíce (i více) tuňáka z konzervy
- 1 vařené vejce na hniličku
- sůl, pepř
- olivový olej
- vinný ocet – vše podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Naše maminka, jak říká vnučka Verunka, koupila dědo, rybu, ale ve veliké plechovce. A hned mě napadlo – tuňák – a to nic jiného nechce, než tento salát.
-
Všechny suroviny promícháme, osolíme, přidáme pepř, olej a vinný ocet. Případně trochu cukru, když je to kyselé. Já nepřidávám. Na salát položíme vrstvu tuňáka a vejce na hniličku. Co k tomu? Čerstvá bageta nemá chybu. Já měl s čerstvým chlebem.
Poznámka od kuchařky
Jako svačina super, ale když se přidá více zeleniny i ryby, tak i oběd nebo večeře. Konzerva fazolí a kukuřice vystačí na dvě opravdu velké nebo tři normální porce. Tuňák je z Lidlu (900 g), kdo má ryby rád, tak udělá z konzervy 5 porcí .
Kuchař: jan.alois