Suroviny
- 800 g bůčku
- voda na podlití
- sůl, celý kmín
- 4 stroužky česneku
- 1 a půl KL uzené papriky
- 1 větší cibule
Postup přípravy receptu
-
Maso kuchyňsky upravíme, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů nejdříve kůží dolů, takto maso krátce opečeme (dorůžova). Opečené maso otočíme kůží nahoru. Mírně opečenou kůži nakrájíme na malé kostičky a opět dáme péci, ale nakrájenou kůžičkou nahoru.
-
Trochu sosu z pekáčku ke konci pečení odebereme a vmícháme do něj špetku uzené papriky. Tímto voňavým sosem pak vepřový bůček v pekáčku přelijeme. Když maso zlátne, přidáme nasekané kousky česneku a pokrájená kolečka cibule. Pečeme pěkně do křupavé kůrčičky.
-
Upečený bůček vyndáme z pekáčku a nařežeme na plátky . Podáváme se zelím a s bramborovým knedlíkem se žampiony a jarní cibulkou. Druhý den můžeme podávat nastudeno s pečivem a kyselou okurkou.
Poznámka od kuchařky
Někdy člověk dostane chuť zahřešit bůčkem a tak se i stalo.