Hermelínová veka

68
- reklama -

Suroviny
6-7 porcí

50 g sýru typu Hermelín
2-3 vejce – podle velikosti
5 lžic mléka
2-3 lžíce strouhanky
1/2 lžičky uzené papriky
sůl – opatrně
pepř
petrželka
krajíčky veky – lépe starší
olej na smažení
zelenina na oblohu – nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín dáme 1/2 hodiny předem do mrazáku. Po té sýr nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, koření, bylinky a mléko. Pořádně spojíme a postupně přisypáváme strouhanku, tak těstíčko bylo polotekuté. Asi jako na palačinky.

  2. Krajíčky veky namáčíme do těstíčka a ihned vkládáme do horkého oleje. Smažíme z obou stran. Po usmažení odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Můžeme přizdobit zeleninou, nebo podáváme jen tak.

Poznámka od kuchařky

A takhle spotřebujeme veku, kterou bychom už jako starší nevyužili.