Špekáčky na černém pivě s cibulí

128
- reklama -

Suroviny
2 porce

400 g špekáčků (ten velký má 200 g, menší polovic)
1 cibule
30 g másla
1 paprika (zelená, sladká, která je občas dožluta)
400 ml černého piva

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou papriku a ještě orestujeme.

  2. Na zeleninu položíme špekáčky, do kterých jsme udělali mělké zářezy z obou stran. Přilijeme pivo a přivedeme k varu. Pak teplotu zmírníme a necháme probublávat, aby se tekutina redukovala, asi 35 až 45 minut

  3. Cibuli s paprikou vyndáme z pánve a špekáčky opečeme z obou stran.

  4. Podáváme s kečupem a hořčicí, jako přílohu můžete zvolit vícezrnnou bagetku, dalamánek nebo chleba.

Poznámka od kuchařky

Krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/spekacky-na-cernem-p…