Srnčí ragů s česnekovo-jalovcovou omáčkou

49
- reklama -

Suroviny
2 porce

cca 400 g srnčího masa
řepkový olej
špetka mleté papriky
7-8 stroužků česneku
8-10 kuliček jalovce
2 velké jarní cibulky
sůl
hraška pro případné zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí maso nakrájíme na kostky. V misce smícháme olej, mletou papriku, prolisovaný česnek a kuličky jalovce. Maso přidáme do misky a promícháme, aby všechny kousky byly marinádou obalené. Necháme odležet v ledničce, klidně do druhého dne, ale v případě časové tísně i hodinka stačí.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou jarní cibulku. Přidáme maso včetně marinády a ze všech stran zprudka opečeme. Podle potřeby přilijeme vodu vodu a dusíme, než je maso měkké.

  3. Když je maso měkké, vytáhneme ho z omáčky a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Rozmixujeme ji včetně jalovcových kuliček. Pokud je omáčka moc řídká, zahustíme ji hraškou (nebo moukou).

  4. Maso vrátíme do omáčky, necháme provařit a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Pokud zahušťujeme hraškou, je třeba omáčku ještě 15-20 minut povařit.

Jalovec dodá omáčce maličko trpčí chuť, ale pokud tam nevysypete celý sáček, tak to vůbec nevadí a ta chuť je příjemně zvýrazněná. Hraška chuť jalovce maličko zjemní.

Ragů se může podávat s knedlíkem, bramborami, rýží, těstovinami…já jsem potřebovala trochu vyprázdnit mražák, tak jsme měli hranolky.

Vynikající úprava srnčího masa.