
- reklama -
Suroviny
- 600 g vepřové kýty
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička papriky
- 4 sušená rajčata (nebo 1 lžíce pesta ze sušených rajčat)
- 1 kostka domácího mraženého demi glace (velmi silný vývar, který po vychladnutí želíruje) nebo gelový bujon
- 4 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce maizeny (bude-li potřeba)
- 150 g cherry rajčátek
- 1 menší kapie
- zelená část jarní cibulky
- 2 lžíce mandlí
- máslo
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno, sušená rajčata na nudličky, kapii na kostečky, cherry rajčátka na půlky a zelenou část jarních cibulek na kroužky.
-
Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme kostky masa, necháme zatáhnout, osolíme, přidáme pepř, papriku, prolisovaný česnek, sušená rajčata. Krátce ještě restujeme, podlijeme, přidáme demi glace nebo gelový bujon a dusíme.
-
Mezitím si opražíme mandle na kousku másla.
-
Když je maso téměř měkké, přidáme kapii, rajčátka, chilli omáčku a dusíme až je maso zcela hotové.
Nakonec ještě je-li potřeba dochutíme a popřípadě zahustíme maizenou (v tom případě ještě chvíli povaříme). -
Do hotového pokrmu přidáme mandle, přizdobíme natí z cibulky a podáváme nejlépe s rýží.
Kuchařka: medanek