
Suroviny
- 1 měkké avokádo
- 1 nektarinka
- 1 vrchovatá lžíce kakaa
- 1 kávová lžička skořice
- 1 kávová lžička medu
- pár kapek citrónové šťávy
- 100-150 ml mléka (přidáváme podle konzistence)
Postup přípravy receptu
-
Avokádo vyloupneme ze slupky, odstraníme pecku a nakrájíme na menší kousky. Nektarinku také vypeckujeme a nakrájíme (můžeme také oloupat, já jsem ji nechala i se slupkou).
-
Přemístíme do mixovací nádoby, přidáme kakao, skořici, med a citronovou šťávu. Zalijeme mlékem a ručním mixérem rozmixujeme do konzistence pudinku. Mléka dáme pro začátek spíše méně, postupně můžeme přidávat.
-
Doladíme dle chuti (medem/citrónem/kakaem) , můžeme ihned podávat nebo dáme ještě na chvíli vychladit do lednice.
Poznámka od kuchařky
Pro zpracování a využití v kuchyni se nejvíce hodí plně zralé avokádo, tedy takové, které svou strukturou připomíná máslo. Je v něm obsaženo mnoho tuků, ale především těch našemu tělu prospěšných (omega- 3 nenasycené mastné kyseliny). Dále je nutné zmínit celou škálu vitaminů a minerálů (vitaminy E, C, A a skupiny B, minerální látky vápník, mangan, železo, fosfor a zinek).