
Suroviny
- listové těsto
- cukr krystal
- Krém:
- 1 dávka krému crema pasticcera – viz poznámka
- 1 smetana ke šlehání
- maliny (nebo jiné ovoce) jako bonus
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozdělíme na tři stejné části a rozválíme na obdélníky. Nezapomeneme propíchat vidličkou, jinak se v troubě vytvoří velký polštář
-
Vrchní placku můžeme posypat cukrem, který hezky zkaramelizuje. Každou placku zvlášť upečeme na plechu vyloženém papírem nebo fólií na pečení v troubě vyhřáté na 220-240°C.
-
Zchladlý krém crema pasticcera lehce smícháme s ušlehanou šlehačkou, polovinou potřeme jednu placku, položíme druhou, natřeme zbývajícím krémem, položíme třetí placku, necháme 4-6 hodin rozležet v chladnu a pak nakrájíme na obdélníčky.
Poznámka od kuchařky
1) Pokud se bojíte, že se vám moučník při krájení bude bortit, můžete si vrchní vrstvu upéct předem rozkrájenou a po naplnění a rozležení dokrojit. Na hlavní fotce je KAŽDÁ z vrstev předem nakrájená. Výsledný moučník je ale dost vysoký a hůře se konzumuje. Zase je ale efektnější. Tak si vyberte 😀
2) Jako bonus můžete mezi vrstvy dát nějaké čerstvé ovoce, osvědčily se maliny, plátky jahod a pod.
Crema pasticcera zde: http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie…
Listové těsto je nejlepší domácí: https://www.toprecepty.cz/recept/46804-listove-tes…