Salát z rukoly

60
- reklama -

Suroviny

2 červené cibule
8 tenoučkých plátků pancetty
čerstvý tymián
hrst piniových oříšků
mořská sůl – špetku
1 balení rukoly
balzamikový ocet
olivový olej
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky.
    Na suché pánvi vypečeme plátky slaniny dokřupava, odložíme na ubrousek kvůli odsátí tuku.

  2. Do tuku po opékání přidáme trošku oleje, nasekaný tymián, cibuli, oříšky, sůl. Smažíme, dokud cibule nezačne hnědnout. Pak ihned odstavíme.

  3. Do mísy rozprostřeme rukolu, přidáme směs z pánve i s tukem, pokapeme balzamikem. Navrch rozdrobíme opečenou slaninu a přidáme několik hoblinek parmazánu.

Poznámka od kuchařky

Podáváme ihned. S opečeným bílým pečivem klidně jako večeři. Je výborný.

Zdroj: kamarádka Vlasta.