
Suroviny
8 porcí
- 1 velká cibule
- 500 g mletého masa
- 1 velký rajčatový protlak
- sladká paprika
- malé zeleninové lečo – 330 g
- polévkové koření – Podravka
- 8 sáčků rýže
- olej
- sůl
- strouhaný sýr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji tak, aby zůstala světlá. Přidáme mleté maso, které posypme Podravkou. Mícháme a opékáme tak dlouho, dokud se nerozpadne, cca 5 min.
-
Potom přidáme mletou papriku, já na takové množství dávám asi 2 lžíce. Přidáme protlak a restujeme asi 2 minuty, potom dáme zeleninové lečo, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme pod pokličkou dalších 10 minut.
-
Mezitím si dáme vařit do osolené vody rýži. Po uvaření vysypeme rýži do mísy a přidáme mleté maso. Důkladně promícháme.
-
Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Nedávám rizoto ještě zapékat do trouby, někdo to dělá, ale my nemáme rádi to křupavé nahoře. Abych děti donutila sníst aspoň nějaké maso, začala jsem dělat toto rizoto s mletým masem, a všichni jsme si ho zamilovali, že už jiné neděláme.