
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 900 g uzeného masa vcelku
- 1 l vody
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 2 bobkové listy
- na omáčku budeme potřebovat
- 2 lžíce oleje
- 1 cibuli
- 600 ml uzeného vývaru
- 500 g dýně Hokkaido
- 300 g jablek
- 3 lžíce krenexu
- 1 vrchovatou lžíci nastrouhaného křenu
- 1 plátek másla
- sůl na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme do hrnce s kořením a uvaříme doměkka.
Měkké maso a část uzeného vývaru dáme stranou. -
Jablka zbavená jadřince oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pokud má dýně zdravou slupku, loupat ji nemusíme, pouze nakrájíme na kostky.
-
V hlubším hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme dýni, jablka,uzený vývar a uvaříme doměkka.
-
Poté vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme krenex, čerstvý křen, máslo na zjemnění a ještě 5minut provaříme.
-
Omáčku podle potřeby naředíme na námi požadovanou hustotu a dochutíme.
Podáváme s knedlíkem a plátkem uzeného masa
Kuchařka: Anna Kocikova