
- reklama -
Suroviny
- 1 středně velký květák
- 3 vejce
- olej
- 1 PL ostrého ajvaru
- 2 PL strouhaného čedaru
- sůl, celý kmín
- špetka kurkumy
- 1 PL solamylu
Postup přípravy receptu
-
Květák uvaříme doměkka v osolené a okmínované vodě se špetkou kurkumy. Uvařený květák rozebereme na růžičky.
-
Vejce rozšleháme se strouhaným čedarem, ajvarem a solamylem a připravíme tak těstíčko na obalení.
-
Květák v tomto těstíčku obalíme a vložíme do rozehřáté trouby na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem. Pečeme na 170 stupňů z obou stran dozlatova.
-
Květák má „střapatý vzhled“ a je moc dobrý. Podáváme s hranolky nebo se salátem.
Kuchařka: Ivace64