- reklama -
Suroviny
- 20 dkg masa z uzené makrely
- 1 balení Cottage sýru
- 10 dkg sýru Niva
- 3 cm plátek změklého másla
- 1 lžička hořčice
- 1 malá cibule
- pepř, popř. sůl
- popř. smetana na naředění
Postup přípravy receptu
-
Uzenou makrelu obereme od kostí a od kůže, vložíme do misky, přidáme sýr Cottage, nadrobenou Nivu, změklé máslo, hořčici a rozmixujeme tyčovým mixerem. Pokud je pomazánka hustá (někdy je sýr Cottage řídší, jindy hustější), naředíme ji opatrně smetanou.
Cibuli nakrájíme najemno, přidáme ji do pomazánky (kdo nemá rád syrovou cibuli v kouscích, pomixujeme ji mixerem), pomazánku opepříme, popř. opatrně dosolíme. -
Mažeme na čerstvé pečivo, ozdobíme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Pokud necháme pomazánku přes noc uležet v lednici, bude ještě lepší.
Kuchařka: ivulinka