
Suroviny
3-4 porce
- 1 hrnek kuskusu
- 1 velké vejce
- kukuřičná mouka (můžete nahradit i jinou, např. špaldovou, ovesnou,…)
- sůl, skořice
- švestky (nebo třeba jahody, meruňky, ostružiny,…)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve zalijeme kuskus horkou vodou (asi 1,5 cm nad kuskus) a necháme stát.
-
Než kuskus nabobtná, omyjeme a vypeckujeme švestky.
-
Do kuskusu přimícháme sůl, skořici, vejce a poprášíme moukou. Záměrně nepíši množství mouky, protože jsem přidávala od oka tak, aby vzniklé těsto bylo krásně tuhé, nelepivé a drželo tvar. Odhaduji ale na cca 10 PL.
-
Z vypracovaného těsta už jen vytvoříme kuličku a do ní zaděláme švestku. Vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Jakmile knedlíčky vyplavou, necháme ještě cca minutu.
-
Podáváme s čímkoliv, kdo co má rád. Já jsem jen pokapala medem, posypala skořicí a nechyběl ani bílý jogurt, se kterým je to naprostá bomba! :))
Poznámka od kuchařky
Těsto jsem nesladila, protože švestky jsou dost sladké samy o sobě, ale pokud máte raději sladší, můžete do těsta přidat trochu medu.
Troufám si říct, že jsou to ty nejlepší a hlavně nejzdravější knedlíčky, co jsem kdy jedla.