Bretaňské galettes, plněné vejcem, šunkou a sýrem

63
- reklama -

Suroviny

120 g hladké mouky
1 ks větší vejce
250 ml vody
1 lžíce másla
Náplň :
vejce
šunka
eidam

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a mouku společně rozmícháme. Vznikne dost hustá hmota, do které začneme přilévat vodu. Vody možná spotřebujeme o něco méně, záleží na mouce a velikosti vejce, těsto nesmí být příliš hutné. Jakmile bude konzistence ideální, přidejte rozpuštěné máslo, které palačinkám dodá chuť a budou se i snáz otáčet.
    Pozor, abychom palačinky nepřesmažili, budeme v nich ještě zapékat náplň.

  2. Připravíme si ingredience na náplň a palačinku dáme na pánev (střední teplota). Do jejího středu vše naskládejte – rozklepneme vajíčko, posypeme šunkou a strouhaným sýrem. Okraje palačinky poskládáme do pěkného čtverečku a počkáme, až se vše pěkně zapeče. Někdy se může hodit přiklopit pánvičku víkem, palačinka se tolik nevysuší a vajíčko se lépe udělá.

  3. Servírujeme na talíř a už si můžeme pochutnat.