
Suroviny
- 120 g hladké mouky
- 1 ks větší vejce
- 250 ml vody
- 1 lžíce másla
- Náplň :
- vejce
- šunka
- eidam
Postup přípravy receptu
-
Vejce a mouku společně rozmícháme. Vznikne dost hustá hmota, do které začneme přilévat vodu. Vody možná spotřebujeme o něco méně, záleží na mouce a velikosti vejce, těsto nesmí být příliš hutné. Jakmile bude konzistence ideální, přidejte rozpuštěné máslo, které palačinkám dodá chuť a budou se i snáz otáčet.
Pozor, abychom palačinky nepřesmažili, budeme v nich ještě zapékat náplň. -
Připravíme si ingredience na náplň a palačinku dáme na pánev (střední teplota). Do jejího středu vše naskládejte – rozklepneme vajíčko, posypeme šunkou a strouhaným sýrem. Okraje palačinky poskládáme do pěkného čtverečku a počkáme, až se vše pěkně zapeče. Někdy se může hodit přiklopit pánvičku víkem, palačinka se tolik nevysuší a vajíčko se lépe udělá.
-
Servírujeme na talíř a už si můžeme pochutnat.