
Suroviny
- 6 vajec
- 600 g cukety – mladé a křehké (můžete nahradit jinou zeleninou nebo houbami a pod.)
- 1 cibule
- 6 lžic strouhaného sýra – nejlépe parmazánu
- 1 lžíce mléka
- olivový olej
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji usmažíme cibuli nakrájenou na půlkroužky dočervena. Cibuli vyjmeme a vložíme tenké plátky cuket, které také opečeme dočervena a doměkka.
-
Vejce rozšleháme s mlékem, solí, pepřem, nasekanou bazalkou, přidáme sýr a osmahnutou zeleninu.
-
Vlijeme na rozpálenou pánev s trochou oleje, ztlumíme plamen a zvolna propékáme. Když už zbývá jen, aby zčervenal i povrch, vložíme pánev na chvíli pod gril a necháme dodělat.
-
Nemáme-li pánev, kterou můžeme dát do trouby, vlijeme hmotu do pekáčku vyloženého papírem na pečení a potřeného olejem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě při 180°C asi 25-30 minut. Na dokončení zapneme horkovzduch a dáme pekáček na horní příčku.
-
Podáváme teplé i studené s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Frittatu s cuketou tady má Magdalenka. Moje se přece jen liší, proto si dovolím ji nabídnout k vyzkoušení.