Košíčky s tatrankovým krémem

77
- reklama -

Suroviny
24 porcí

Těsto:
350 g hladké mouky
200 g tuku na pečení
120 g práškového cukru
3 žloutky
1 KL prášku do pečiva
šťáva a kůra z jednoho citronu
2 PL kakaa
Krém:
250 ml mléka
2 vrchovaté PL polohrubé mouky
200 g másla
2 PL nutelly
2 PL práškového cukru
2 Tatranky s lískooříškovou příchutí
Na dokončení :
1 smetanu ke šlehání + ztužovač
3 PL rybízové marmelády + rum (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Na vále zpracujte suroviny v nelepivé těsto, zabalte do folie a dejte do chladu odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Zatím, co se těsto chladí, uvařte z mléka a mouky kaši, za občasného míchání ji nechte vychladnout.

  3. Máslo a cukr vyšlehejte do běla, postupně po lžících zašlehejte vychlazenou kaši a nutellu.

  4. Tatranky nastrouhejte, přidejte ke krému (část sladké strouhanky dejte stranou na ozdobení ) a jen vmíchejte.

  5. Z vychlazeného těsta vyválejte plát, vykrojte kolečka a vyložte jimi košíčky. Já jsem vykrajovala pomocí tvořítka na pečené košíčky od Tescomy a pekla jsem v muffinkových důlkách. Košíčky pečte cca 15 min. při 180 st. Hotové nechte vychladnout.

  6. Rybízovou marmeládu smíchejte s rumem, vytřete ní vnitřky upečených košíčků.

  7. Krém dejte do zdobícího sáčku a košíčky naplňte.

  8. Smetanu vyšlehejte se ztužovačem, pomocí sáčku vytvořte na krému šlehačkovou pusinku.

  9. Na závěr hotové košíčky posypte odloženou tatrankovou strouhankou. Šlehačku můžete přisladit podle chuti, ale není to třeba.

Poznámka od kuchařky

Košíčky jsou nejlepší druhý den, kdy jsou pěkně rozležené.