Rybízovo-angreštový tvarohový koláč

74
- reklama -

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
2 žloutky
1 PL prášku do pečiva
130 g moučkového cukru
130 g másla
Tvarohová náplň:
500 g tvarohu
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
80 g moučkového cukru
2 dl mléka
1 dl oleje
2 žloutky
Sníh:
4 bílky
10 lžic krystalového cukru
2 vanilkové cukry.
K tomu:
angrešt a rybíz
moučkový cukr na posypání
tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na tvarohovou náplň vymícháme.
    Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh a potom ještě chvíli šleháme nad párou.
    Všechny suroviny na těsto vypracujeme na hladké těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto vyválíme na rozměr o něco větší jako plech a pomocí válečku ho přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a okraje vyhrneme na boky.

  3. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a dáme do trouby zapéct asi na 10 minut. Potom na náplň poklademe ovoce, jemně posypeme moučkovým cukrem a dáme péct asi na 35-40 min. Před dopečením ozdobíme sněhem cukrářským sáčkem s ozdobným nástavcem do tvaru mřížky a dáme do trouby zapéct do zlatova.