Lilková omáčka s brokolicí

55
- reklama -

Suroviny
2 porce

olivový olej
1 menší lilek
2 jarní cibulky
sůl, pepř
petrželka
brokolice
2 PL smetanového sýru typu Lučina
trochu mléka (smetany) na zředění

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme lilek na libovolné tenčí plátky/kolečka, nasolíme a necháme ho 10 -15 minut vypotit. Jarní cibulku i s natí spolu s petrželku nasekáme nadrobno, brokolici rozebereme na malinké růžičky.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci rozpálíme olivový olej a lilky na něm zprudka smažíme. Lilky nasají poměrně mnoho oleje, neustále mícháme a podle potřeby přidáme ještě trochu oleje. V okamžiku kdy máme všechny lilky orestované a začínají měknout, přidáme cibulku a ještě chvíli smažíme a mícháme. Ztlumíme plamen a zasypeme petrželkou s brokolicí.

  3. Přidáme smetanový sýr a necháme rozpustit. Podlijeme trochou mléka nebo smetany, množství podle požadované hustoty omáčky. Dochutíme a přikryjeme pokličkou a necháme ještě chvilku dusit do změknutí brokolice. Podáváme s těstovinami.