Poctivá česnečka

56
- reklama -

Suroviny
4 porce

1/2 pórku
20 dkg kvalitní vepřové šunky
20 dkg eidamu
česnek – dle chuti a síly
vepřové sádlo
starší chleba
1 zeleninový bujón
kmín drcený
majoránka
sůl
máslo
tavený sýr (cca 4 trojúhelníčky)

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme nakrájený pórek a zalijeme vodou. Přidáme bujón, kmín, cca 4 stroužky česneku, tavený sýr (ten musíme v polévce trochu „rozklohňat“) a necháme vařit.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím na sucho nebo jen na lehce vymazané pánvi oprahneme nakrájenou šunku a dáme bokem. Na stejné pánvi pak na sádla uděláme chlebové krutony.

  3. Polévku dosolíme a přidáme majoránku, chvilku ještě provaříme a podáváme – na dno misky dáme opečenou šunku, nastrouhaný stroužek česneku, krutony, navrch nastrouhaný sýr a zalijeme horkou polévkou.